Slider

slider

Amsterdam

slider

Museum Plein

slider

Grachtengordel

Video

toerisme in Amsterdam is belangrijk voor de stad; met 5 miljoen bezoekers (2015) is het de op vier na vaakst bezochte stad van Europa. Ook komen er jaarlijks een kleine 16 miljoen dagjesmensen naar Amsterdam. In 2016 steeg dit aantal tot 17 miljoen.

De oorzaken voor deze groei zijn divers. Zo is de stad weer terug van weggeweest waar het gaat om de populariteit onder Nederlandse jongeren. Onder hen zijn vooral de vele winkels, de horeca en de culturele instellingen en evenementen een reden voor een bezoek.

Groei is er ook voor de Amsterdamse musea. Na een decennium waarin diverse musea wegens verbouwingen (gedeeltelijk) gesloten waren, zijn sinds het voorjaar van 2013 alle grote musea weer voor het publiek toegankelijk. Dit heeft zijn weerslag op het aantal bezoekers. Amsterdam ontving in 2014 ruim een half miljoen museumbezoekers meer dan het jaar ervoor, totaal zo’n 12 miljoen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van tien jaar daarvoor.In 2016 ontving het Rijksmuseum 2,2 miljoen bezoekers, het van Gogh Museum 2,1 miljoen bezoekers en het Anne Frankhuis circa 1,3 miljoen bezoekers. Dit zijn tevens de drie drukst bezochte musea in Nederland. Andere druk bezochte musea zijn het EYE Filmuseum bezoekers), het Stedelijk Museum 650 duizend), NEMO (620 duizend), de Hermitage (meer dan 470 duizend), Het Scheepvaart museum (292 duizend), het Amsterdam Museum (495 duizend ) en het Joods Historisch Museum (325 duizend).

Andere toeristische trekpleisters blijven onverminderd populair. De meest bezochte attractie van de stad blijft een tocht per rondvaartboot Amsterdamse grachtengordel. Rondvaartboten trokken in 2007 3,2 miljoen bezoekers en scoorden daarmee als tweede op de lijst van de vaakst bezochte attracties van Nederland. De Efteling stond op de eerste plaats, met slechts 35.000 bezoekers meer. Onder de toeristen zijn voorts de vele andere musea  de coffeeshop, de restaurant  en de raamprostitutie  op de Wallen (‘Red Light District’) populair.

Tel: 0202265441

Translate »
Chat openen
Welkom Bij Regio Taxi Amsterdam, Hoe kunnen wij u van dienst zijn?
Call Now Button